PolsRegio.be

Week van de Smaak: Workshop Fermenteren

Tijdens de Week van de Smaak organiseerde POLS opnieuw een activiteit gelinkt aan het LIMA-verhaal van de familie Gevaert uit Sint-Martens-Latem. Deze kunstzinnige familie richtte namelijk de eerste natuurvoedingsfabriek van België op, LIMA, en in de schaduw ervan het eerste vegetarisch restaurant.

Tijdens de voorbije Weken van de Smaak lieten we Pierre Gevaert uitgebreid aan het woord en organiseerden we workshops zuurdesembrood in een oude broodbakoven in Latem. Dit jaar waren we te gast in het veganistische restaurant Markies de Salade in Sint-Martens-Latem en zetten we de fermentatieprocessen centraal, waar ook in de LIMA mee werd geëxperimenteerd, niet enkel via zuurdesem, maar ook met sojabonen die gefermenteerd werden voor Shoyu, miso en Tamari. In deze workshop, in organisatie van Cult Brewery, gingen we aan de slag met kefir, kombucha, gemberbier, e.d.m.

Reacties