Cultuurregio Leie Schelde

Bovenlokale cultuurwerking

Recent nieuws

Cultuurregio Leie Schelde werft aan

Bericht geplaatst op 15/04/2020 - 11:11:00

De Cultuurregio Leie Schelde is een nieuwe samenwerking tussen acht gemeenten uit de streek van Leie en Schelde (Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm) en vormt sinds 1 januari 2020 een fusie tussen twee bestaande intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, met name POLS en ZOVLA. Om de organisatie van het samenwerkingsverband in goede banen te leiden, is Cultuurregio Leie Schelde op zoek naar een coördinator

Cultuurregio Leie Schelde van start

Bericht geplaatst op 19/02/2020 - 14:35:00

De Cultuurregio Leie Schelde zag het levenslicht op 1 januari 2020. De organisatie is de opvolger van Platform Omgeving Leie Schelde (POLS) en vormt de fusie van POLS (actief op het vlak van cultuur en erfgoed) en ZOVLA (intergemeentelijke samenwerking voor streekgericht bibliotheekbeleid).

Tramstel-test-brug-schipdonkkanaal-in-nevele

Erfgoedcel toont expo Kanaal van Schipdonk in Tolpoortstraat

Bericht geplaatst op 02/12/2019 - 13:58:00

Passanten in de Tolpoortstraat kunnen tijdens de gure herfst- en wintermaanden overdag even schuilen in de toegangspoort van het huisnummer 79. Men kan meteen de fototentoonstelling over de geschiedenis van het Schipdonkkanaal bekijken. Aan de hand van een reeks foto’s, tekeningen en kaarten krijgt de bezoeker een beeld van het ontstaan en wedervaren van deze waterloop.

Bekijk all nieuws