PolsRegio.be

Uitleendienst

De Erfgoedcel kocht een aantal apparaten aan om het digitaliseren, fotograferen, opnemen, kortweg de zorg voor erfgoed te optimaliseren. Ze zijn gratis te ontlenen, mits reservatie per mail of telefonisch (09/386 78 86). Daarnaast kan je ook steeds de erfgoedkoffer ontlenen die gebruikt wordt tijdens de kennismakingslessen erfgoed

Opname-apparatuur voor het digitaal recorden van interviews, lezingen, muziek, voordrachten en dergelijke. Tascam DR-40 en Philips-tafelmicrofoon. 

A4 en A3-scanner voor het digitaliseren van verschillende bestandstypes (dia's, glasnegatieven, negatieven (ook 5x5), foto's en documenten tot A3-formaat). Epson V750 Perfection en Epson GT 20000.

 

Fototoestel (Lumix) dat ook goed kan filmen + extra microfoon + statief. Fototoestel in handige draagtas. 

Converteerkabels om VHS-bestanden - beter bekend als "videocassettes" - om te zetten in digitale bestanden.

Stoepbord, formaat A1, om promotie te maken op straat, op de stoep of aanvullend op een tentoonstelling.

Dia-projector, projectiescherm en tafeltje voor het projecteren van dia's. Alsook enkele honderden lege dia-frames en cases. 

16mm-filmprojector, ELMO CX-350 xenon, voor het projecteren van 16mm-films, eventueel in combinatie met dia-scherm en -tafeltje.

Hanenbak, voor deelname aan hanekraaiwedstrijden, vermits u in het bezit bent van een levende haan die drie- of vierledig kan kraaien of voor educatieve doeleinden. 

(foto's hanenbak: Museum van Deinze en de Leiestreek. Hanenbak: schenking familie Van der Meirsch)