Cultuurregio Leie Schelde

Subsidies

Wil je aan de slag met jouw archief, oude foto’s, documenten, verhalen… voor jouw cultureel erfgoed? Erfgoedcel Leie Schelde (deelwerking van de Cultuurregio Leie Schelde) geeft graag een duwtje in de rug en voorziet projectsubsidies. Heb je een projectidee rond roerend of immaterieel erfgoed?

Roerend erfgoed is verplaatsbaar: schilderijen, juwelen, beelden, munten, meubels, tapijten, boeken, foto's, films, muziekinstrumenten, documenten, ... het wordt o.a. bewaard in musea en archiefinstellingen, maar ook bij particulieren als verzamelobject of erfstuk. Immaterieel erfgoed is dan weer het niet-tastbare: rituelen, verhalen, stoeten, gebruiken, recepten, feesten, talen, ambachten, technieken, overtuigingen, liederen, podiumkunsten, sporten, ...

Projecten die starten na 1 juli kunnen indienen tot 15 mei. Projecten die starten na 1 december kunnen indienen tot 15 oktober. Je hebt telkens 24 maanden om het project af te werken. De financiële ondersteuning bedraagt maximum 60 % van het totale budget van het project met een maximum van € 2.000.

Heb je een projectidee? Lees dan snel het projectsubsidiereglement, met het bijpassende aanvraagformulier en formulier voor de begroting. Bij afloop van het project, bezorg je ons een eindverslag. 

De projecten worden inhoudelijk beoordeeld door een intergemeentelijke stuurgroep en nadien goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Cultuurregio Leie Schelde.

Heb je praktische vragen of wil je graag begeleiding op maat: info@egcleieschelde.be of via 09 386 78 86.

De logo's die je nodig hebt bij het uitwerken van een gesubsidieerd project kan je hier downloaden.