PolsRegio.be

5 jaar Erfgoedcel

Dit jaar blaast Erfgoedcel Leie Schelde nl. vijf kaarsjes uit en dat wil ze, samen met POLS en iedereen met een hart voor erfgoed, kunst en cultuur, vieren. De feestelijkheden vinden plaats tijdens het weekend van Erfgoeddag, hoe kan het ook anders.

Vrijdag 20 april - Vijf jaar Erfgoedcel Leie Schelde

Op vrijdag 20 april nodigen we iedereen uit op de officiële voorstelling van 5 jaar Erfgoedcel. We doen dat uiteraard met de muzikale begeleiding en met een lokaal natje en droogje. Op dat moment stellen we ook de nieuwe educatieve koffer voor en het reminiscentietraject. Uiteraard wenden we deze gelegenheid ook aan om onze vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.

  • 19 uur: verwelkoming en vijf jaar Erfgoedcel Leie Schelde
  • 19.30 uur:  persconferentie Erfgoeddag het Dilemma en voorstelling van de Erfgoedkoffer en bedanking vrijwilligers
  • 20 uur:  Receptie en netwerkmoment
  • 21 – 24 uur: Optredens Silas Van Laeken en Droge Geroosterde Notses

Zondag 22 april - Erfgoeddag

Op zondag 22 april gooien we de deuren van het Museum Fonds De Smet open voor het grote publiek. Alle bezoekers kunnen tussen 10u30 en 17u00 deelnemen aan Het Dilemma, een (familie)zoektocht in het Museum Fonds De Smet. Samen met Emma ga je doorheen het huis van Gentiel. Het staat propvol oude spullen, sommige wel een beetje gek of raar. Aan de muren hangen schilderijen en oude foto’s van plaatsen van lang geleden. Emma weet soms niet goed waarvoor sommige dingen dienen. Ze gaat op speurtocht doorheen de kamers van het huis, dat haar langzaam meer leert over het leven vroeger. Doorheen het huis stoot Emma op keuzes. Dilemma; welke richting gaat ze uit?

10.30 – 17.30 uur: start Erfgoeddag met Het Dilemma

 

Museum Fonds De Smet, Tolpoortstraat 79 Deinze

Toegang: gratis

Info: 09 386 78 86, info@egcleieschelde.be

Reacties