Cultuurregio Leie Schelde

Beleef Erfgoed!

Beleeferfgoed.be - dé startplek om het rijke erfgoedaanbod in de Leie Schelde regio en de Vlaamse Ardennen te ontdekken.

De regio’s Leie Schelde en Vlaamse Ardennen slaan de handen in elkaar om het erfgoedaanbod voor toeristen en recreanten te promoten. Laat je verrassen door de rijke geschiedenis en cultuur, dicht bij huis.

De twee regio’s, verbonden door de Schelde, hebben een gelijkaardig DNA van landelijkheid, historische stedelijke kernen en rivieren. Beide worden sinds lange tijd gewaardeerd door kunstenaars op zoek naar rust en inspiratie. Ze zijn een geliefde bestemming voor toerisme en recreatie dicht bij huis. Laat je verrassen door alles wat hier te beleven valt voor groot en klein, van erfgoedwandeling en -zoektocht tot museumbezoek. 

Daarom lanceren we de nieuwe website beleeferfgoed.be, die een overzicht geeft van de meer dan 30 diverse en unieke musea, verrassende erfgoedwandelingen en -fietstochten, lokale tradities en betoverende activiteiten voor kinderen. Ontdek! Bezoek! Beleef erfgoed!

Houd de website zeker in de gaten, want in de loop van de zomer laten we nog nieuwe zaken op u los!

Bezoek www.beleeferfgoed.be - een initiatief van Erfgoedcel Leie Schelde en Erfgoed Vlaamse Ardennen.

Beleef Erfgoed!

Reacties