Cultuurregio Leie Schelde

Beleef Erfgoeddag op 24 & 25 april

Neem deel aan de 20e editie van Erfgoeddag in teken van De Nacht. In de Cultuurregio Leie Schelde valt er heel wat te beleven.

Er valt heel wat te beleven in de Cultuurregio Leie Schelde. Je komt in contact met charleston, oude dancings en cafés,  … tot het werk van Jan Hoet. Neem je agenda erbij en schrijf je alvast in. 

Op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021 viert Erfgoeddag zijn 20ste verjaardag. Speciaal voor deze feesteditie, die vorig jaar niet kon doorgaan, draagt Erfgoeddag als thema ‘De Nacht’. Er valt tijdens het feestweekend heel wat te beleven, ook in de Cultuurregio Leie Schelde. Deze editie van Erfgoeddag wordt ongetwijfeld bijzonder. Wie 'nacht' zegt, denkt ook aan uitgaan, optredens, muziek, plezier, samenzijn, … . In de Cultuurregio Leie Schelde duiken we de nacht in en zoeken we het nachtelijk vertier op. Erfgoeddag is een initiatief van FARO i.s.m. de Cultuurregio Leie Schelde en haar vele partners.

Ontdek het allemaal op www.beleeferfgoed.be of volg ons op facebook en instagram #cultuurregioleieschelde. 

Wat valt er te beleven in de Cultuurregio Leie Schelde? 

Een digitale tentoonstelling ‘In’t Vizier: Nachtelijk vertier’ op de Erfgoedbank Leie Schelde neemt je mee naar de oude dancings, jeugdhuizen en optredens van weleer in de Cultuurregio Leie Schelde. 

In De Pinte bestaat het jeugdhuis Impuls 40 jaar. Op de website www.40jaarimpuls.be kan je vanaf 24 en 25 april allerhande foto's, anekdotes en affiches herbeleven. 

In de Wunderkammer (Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle) snuister je in deze mysterieuze monochrome setting door de persoonlijke boeken -en diacollectie van Jan Hoet en ontdek je de sculpturen van Isa Genzken, Gary Hume en Atelier Van Lieshout in de museumtuin. 

Bij de overgang van nacht naar dag komt Machelen-aan-de-Leie, het dorp van Roger Raveel, tot leven. Een dauwtrip brengt je langs bijzondere locaties en verrassende plekjes die onlosmakelijk verbonden zijn met Raveel. Daarnaast wordt in het kunstenaarsdorp Villa ter Ide, het atelier van kunstenaar Martin Wallaert, en de tuin feëeriek verlicht. Je kan ook een afspraak maken om het atelier te bezoeken.  

Ten slotte ga je in Nazareth terug naar de jaren 20-30 met de charleston, one step of swing, ga je op kroegenwandeltocht en hou je halt bij de kunstexpo ‘De Nachtwacht’ in het Erfgoedhuis. 

Reacties