Cultuurregio Leie Schelde

Biënnale van de Schilderkunst

Van 26 juli tot 18 oktober 2020 slaan MDD, het Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel) en het Roger Raveel Museum de handen in elkaar voor de 7de editie van de Biënnale van de Schilderkunst.
 

Onder de titel Binnenskamers biedt de 7e editie van de Biënnale van de Schilderkunst de ideale gelegenheid om een ​​breed smaakpallet van moderne en hedendaagse schilderkunst uit binnen- en buitenland te ontdekken. Met historische figuren zoals Jean Brusselmans, Gust. De Smet, Emile Claus en Roger Raveel tot hedendaagse kunstenaars zoals Chantal Akerman, Joëlle Dubois, Walid Raad, Bendt Eyckermans en Luc Tuymans, toont de Biënnale een unieke dwarsdoorsnede van het medium in al haar diversiteit.
 
De werken in de Biënnale representeren een even breed scala aan soorten fysieke binnenruimtes waaronder het atelier, het huiselijk interieur maar ook de innerlijke ruimtes van de verbeelding en de psyche.

Elke partnerinstelling in de Biënnale voor Schilderkunst benadert het thema op een eigen manier, terwijl ze een gemeenschappelijk kader delen: werken uit hun eigen collecties gaan in dialoog met bruiklenen uit openbare en privécollecties, maar ook met hedendaagse kunstwerken.

Wanneer

Zo 26 juli 2020 tot zo 18 oktober 2020

Waar

Locaties met combi-ticket (Museum Dhondt-Dhaenens, mudel, Roger Raveel Museum), gratis locaties (Gemeentelijk Museum Gust De Smet, Gemeentehuis Sint-Martens-Latem - crypte), supplement (The Wunderkammer Residence, Woning Van Wassenhove met in situ-werk van Maaike Schoorel).

Tickets en meer info

Tickets verkrijgbaar bij de musea: Biënnale van de Schilderkunst is een organisatie van mudel, Museum Dhondt-Dhaenens i.s.m. de gemeente Sint-Martens-Latem en Roger Raveelmuseum

Reacties