Cultuurregio Leie Schelde

Cultuurregio Leie Schelde lanceert nieuw logo

De Cultuurregio Leie Schelde wil cultuur- en erfgoedmakers verbinden, ondersteunen en in de schijnwerpers plaatsen.

Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm slaan met de Cultuurregio Leie Schelde samen stevig de handen in elkaar om actief cultuur en erfgoed in de Leie Schelde regio te ondersteunen. We stellen een nieuwe look & feel voor om deze hernieuwde werking te weerspiegelen. 

Het bestaande logo en de huisstijl weerspiegelden niet meer de identiteit van de organisatie en haar nieuwe werking. De Cultuurregio Leie Schelde wil mensen bij elkaar brengen, enthousiasmeren, prikkelen, ruimte bieden voor experiment en talentontwikkeling en samenwerking stimuleren.
Binnen de Cultuurregio Leie Schelde onderscheiden we nu vier deelwerkingen in nauwe samenwerking met elkaar: Bovenlokale cultuurwerking, Regiobib Leie Schelde, Erfgoedcel Leie Schelde en IOED (Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst) Leie Schelde. Deze laatste werd recent opgericht in samenwerking met VENECO.
Met de nieuwe look & feel symboliseren we deze samenwerking en haar verbindende en ondersteunende rol voor de talrijke cultuur- en erfgoedinitiatieven in de regio. Daarom de keuze voor ronde vormen, speelse kleuren en een C van Cultuur die een verbindende boog rondom de regio vormt.

Nieuwe website binnenkort ook online! Deze zomer lanceren we ook een nieuwe website waar cultuur- en erfgoedmakers een centrale plaats krijgen. 

Reacties