Cultuurregio Leie Schelde

Op stap in de regio

Er valt heel wat te beleven in de Cultuurregio Leie Schelde. Met de start van de lente maken we voor jullie graag een selectie van wandel- en fietsroutes die momenteel worden georganiseerd in de regio. 

Vlasrotersroute in Deinze

Vier landelijke wandelingen brengen je door en rond de kleine dorpen van Deinze: Gottem, Wontergem en Grammene, allen met een vlasverleden. Vroeger gebeurde het roten van het vlas in de Leie, later in grote betonnen bakken. Wontergem kenmerkt zich door de kouters en wielerkampioen Buysse. Grammene heeft een mooi gelegen kerkje aan een oude Leiearm, restanten van een vlasroterij en de metalen Lorenzobrug. In Gottem kom je langs huisbrouwerij Sint-Canarus, het beeld van De Vlasser en langs een oude Leiearm.

Meer info

Luisterverhaal "het stekkedoosje" met natuurwandeling in De Pinte

Een interactief luisterverhaal met avontuurlijke natuurwandeling. Kinderen worden meegenomen naar hun fantasieland, waar dieren kunnen praten en wij hen verstaan. Jullie maken een tocht in de natuur, waar je allerlei vreemde figuren tegenkomt die opdrachten geven en de weg wijzen...

Meer info

Fietsen in en rond Gavere

Voor een aangenaam fietstochtje ben je in Gavere zeker aan het goede adres. De nabijheid van de heuvelachtige Vlaamse Ardennen en de groene Scheldevallei biedt een breed palet aan fietsroutes. Ontdek ze hier. Van zaterdag 3 juli t.e.m. zondag 26 september 2021 kan je ook kunst en poëzie ontdekken via fiets- of wandelroutes.

Meer info

Langs Kruisemse wegen genieten van kunst

Van 14 maart tot 31 mei wordt Kruisem omgetoverd tot een openluchtmuseum. Veertig kunstenaars stellen er hun werken (schilderijen, tekeningen, beelden en zoveel meer) tentoon voor het raam van hun woning of op een originele locatie. Je kunt coronaproof en gratis genieten van vijf wandelroutes en twee fietsroutes die je kan combineren. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door beide Davidfondsafdelingen van Kruisem.

Meer info

Historische fietstocht doorheen Eke en Nazareth

De gezinsbond Nazareth organiseert opnieuw een coronaveilige fietstocht. Deze keer leer je tal van plaatsen op een andere manier kennen. Door het scannen van QR-codes ontdek je foto's van hoe het vroeger was. De fietstocht is 23 km lang en kan zowel door jong en oud gesmaakt worden. Download de route en de QR-codes en je bent vertrokken!

Meer info

Albijn Van den abeelewandelroute in Sint-Martens-Latem

Stap mee langs de karakteristieke plekjes die Albijn Van den Abeele, samen met zijn schilderende collega’s van de Latemse Groep, herhaaldelijk op doek heeft gezet. Langs het traject staan infoborden met uitleg over de kunstenaars.

Meer info

Raampoëzie - gedichten in het straatbeeld in Zulte

Raamgedichten brengen poëzie in het straatbeeld. Gedurende 6 weken wordt Zulte gehuld in een kleedje van poëzie. Met bijna 70 locaties kan je coronaveilig op stap. Stippel je eigen poëzieroute uit en geniet van gedichten van onder meer Paul Demets, Jo Gisekin en Rutger Kopland.

Meer info

Rondneuzen in Roborst en Rozebeke

Leuke wandelzoektocht van 7,2 km langs verharde en onverharde paadjes in de Zwalmse deelgemeenten Roborst & Rozebeke. Meer info via www.zwalm.be/wandelzoektocht.

Meer info

Nog meer? Bezoek onze UiTinLeieSchelde-agenda en Beleef Erfgoed voor nog meer uittips.


 

Reacties