PolsRegio.be

Gent Festival in de Provincie strijkt neer in onze regio

We zijn trots aan te kondigen dat er in al onze gemeenten concerten zijn tijdens het 'Gent Festival in de Provincie'! 

Zulte

Vrijdag 22 september 2017 om 20 uur

Ensemble Apotheosis – Le clavecin en concert

St. Michiel-,Cornelius- en Ghislenuskerk Machelen, Zulte

Onder leiding van klavecinist en dirigent Korneel Bernolet brengt het ensemble Apotheosis op frisse wijze een ode aan het klavecimbel, de koning van het barokorkest. Korneel Bernolet plaatst bekende meesters als Bach, Händel en Rameau tegenover minder bekende componisten. Op speelse wijze zoekt hij zo het spanningsveld op met drie medespelers op fluit, viool en cello.

Tickets: 15 euro
Info & reservatie: Cultuurraad Zulte, 09 243 14 21, cultuur@zulte.be

De Pinte

Zaterdag 30 september 2017 om 20 uur

Belgian Brass Soloists – Around the world

Ontmoetingscentrum Polderbos, De Pinte

Around The World is een bijzonder gevarieerd en toegankelijk programma dat je mee op reis neemt doorheen alle continenten, doorheen de tijd maar evengoed doorheen een waaier aan genres. Van William Byrd en Bach tot Bernstein en Kurt Weill, van de renaissance en barok tot jazz en zelfs variété. Het dynamische ensemble Belgian Brass Soloists zorgt voor een heerlijke, kleurrijke bloemlezing uit het rijke repertoire voor koperkwintet.

Tickets: 14 euro
Info & reservatie: Cultuurraad De Pinte i.s.m.

gemeentebestuur De Pinte, 09 280 98 41, culturele.dienst@depinte.be

Deinze

Vrijdag 6 oktober 2017 om 20 uur

Liebrecht Vanbeckevoort in concert met Severin von Eckardstein - Vuurwerk op 2 piano’s

In 2017 viert Liebrecht Vanbeckevoort zijn 10-jarig jubileum op het concertpodium. Als laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007 groeide hij uit tot een voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Om dit jubileum luister bij te zetten, nodigt Liebrecht niemand minder dan Severin Von Eckardstein uit, nòg een laureaat van die befaamde Elisabethwedstrijd. Von Eckardstein kaapte de eerste prijs weg in 2003 en is sindsdien te horen op alle grote internationale podia. Samen brengen ze een verrassende selectie uit het repertoire voor 2 piano’s: van Mozart over Tsjaikovski en Rachmaninov tot Darius Milhaud.

Sint-Pauluskerk Petegem-aan-de-Leie, Deinze

Tickets: 14 euro
Info & reservatie: AGB Stad Deinze, www.deinze.be/tickets

Nazareth

Zondag 8 oktober om 10.30 uur

Liesbeth Devos & Jozef De Beenhouwer - Himmlischer Herbst

CC Nova, Nazareth

De liefde tussen Clara Schumann en Robert Schumann is waarschijnlijk een van de meest tot de verbeelding sprekende huwelijken in de geschiedenis. Sopraan Liesbeth Devos, een van de leading ladies in het Vlaamse muzieklandschap, brengt samen met pianist Jozef De Beenhouwer een ode aan deze liefde. Clara, aangemoedigd door haar man, was een van de eerste vrouwelijke componisten en een grote inspiratiebron voor vele vrouwen die later in haar voetsporen traden. Ook Robert schreef meer dan 130 liederen, met evenveel kleur en gevoel, van stormachtige razernij tot lieflijke dromerijen. Dit intieme herfstboeket van liederen viert het leven van Clara en Robert Schumann, hun muziek, hun inspiratie en hun alles overstijgende liefde.

Tickets: 12 euro
Info & reservatie: Cultuurdienst Gemeente Nazareth, www.nazareth.be/webshopcultuur

Gavere

Vrijdag 20 oktober 2017 om 20 uur

Liebrecht Vanbeckevoort – Franz Liszt: poëet en virtuoos

Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Racing, Gavere

In 2017 viert Liebrecht Vanbeckevoort zijn tienjarig jubileum op het concertpodium. Als laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd groeide hij uit tot een voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Om dit jubileum luister bij te zetten, brengt hij een concert volledig gewijd aan de pianomuziek van Franz Liszt. In zijn eigen virtuoze stijl kruipt Liebrecht Vanbeckevoort in de huid van de poëtische, intellectuele en excentrieke Liszt.

Tickets: 10 euro
Info & reservatie: Gemeentelijke Culturele Raad Gavere, alex.vertenten@gavere.be

Deinze

Vrijdag 27 oktober 2017 om 20 uur

Gospodi – Svjete Tiche

Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan-Baptistkerk Bachte-Maria-Leerne, Deinze

Het vocale ensemble Gospodi bezingt tijdens haar concert 'Svjete Tichi' of Vriendelijk Licht. Wellicht werd dit al gezongen door de eerste christenen, die zich in de duistere catacomben verscholen. Gospodi’s subtiele samenzang nodigt uit tot verstilling en verdieping. Het programma bestaat voornamelijk uit psalmen, hymnen en gebeden in het Oudslavisch, vol van bijbelse symboliek en gerijpt in de stilte van kloosters en abdijen. Geef je over aan de mystieke kracht van deze muziek en beleef een onvergetelijke, spirituele avond.

Tickets: 14 euro
Info & reservatie: AGB Stad Deinze, www.deinze.be/tickets

Sint-Martens-Latem

Zaterdag 28 oktober 2017 om 20 uur

Roeland Hendrikx Ensemble – Mozart & Belgian Beauty

St.-Aldegondiskerk Deurle, Sint-Martens-Latem

Het klarinetkwintet KV 581, een van Mozarts laatste werken, hoeft weinig uitleg: het is zonder meer een absoluut meesterwerk. Een magistrale apotheose van alles wat hij voor klarinet schreef en bovendien een van de meest beroemde werken van de componist. Na Mozart duikt het Roeland Hendrikx Ensemble in onze eigen contreien, met werk van de vaak bekroonde componist Piet Swerts. Een verrassend concert waarin de lyrische klarinet en de warme strijkers in een niet aflatende dialoog treden met elkaar.

Tickets: 15 euro
Info & reservatie: Feestcomité Deurle, 09 282 17 00, gemeente@sint-martens-latem.be

Reacties