Cultuurregio Leie Schelde

Het Bankje - theater op een bankje

Beluister deze zomer in Deinze, Gavere, Kruisem, Nazareth en Zwalm verhalen op een bankje. 

De podcast Het Bankje brengt theater tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in een van de deelnemende steden en gemeenten en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

In de Cultuurregio Leie Schelde kan je verhalen op een bankje beluisteren in Deinze, Gavere, Kruisem, Nazareth en Zwalm van 1 juli tot 30 september. 

Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelende podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen. 

Om Het Bankje te realiseren, werd samengewerkt met tal van acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars (M/V/X). Meer dan 80 liefhebbers kregen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zijn deze zomer te beluisteren in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

Reacties