Cultuurregio Leie Schelde

Jeugdboekenmaand

We kunnen terugkijken naar een succesvolle jeugdboekenmaand in maart. Het muzikale verhaal van Hilde Rogge was in alle derdekleuterklasjes uit onze regio te zien en de bibliotheken organiseerden vol enthousiasme tal van activiteiten. 

Voor de jeugdboekenmaand met als thema ‘Feest’ bracht Hilde Rogge samen met een uitmuntende muzikant 'Het hartroerende verhaal van Hartenhaas'. Een muzikale filmvoorstelling voor de leerlingen van de 3de kleuterklas uit alle scholen in de Cultuurregio Leie Schelde. Bij het verhaal zaten ook creatieve ideeën om er achteraf in de klas mee aan de slag te gaan. Onze bibliotheken ontvingen tal van leuke foto's, mooie tekeningen en leuke reacties van de kleuters en hun begeleiders. 

Maar dit was niet alles... Tijdens de jeugdboekenmaand hebben de bibliotheken tal van activiteiten opgezet. Hierbij een selectie uit het uitgebreide aanbod: In diverse bibliotheken zoals Nazareth en Sint-Martens-Latem organiseerde men het bibsterspel, een leuke manier om de bib en haar collectie te leren kennen voor de tweede en derde graad. De bib van Sint-Martens-Latem deelde ook aan alle klassen een boekenpakket uit van Pieter Gaudesaboos, Moniek Vermeulen, Jef Aerts en Danny De Vos. In Nazareth organiseerde men poppenkastverhalen om de vingers van af te likken. Diverse bibliotheken waaronder Zwalm pakten ook uit met een surprisebox met boekjes en feestelijke vragenhappers. En zoveel meer. De bibliotheken uit de regio kunnen terugkijken naar een succesvolle editie van de Jeugdboekenmaand.

 

Reacties