Cultuurregio Leie Schelde

Meander Festival van start in Cultuurregio Leie Schelde

Kronkelend klassiek. Een nieuw klassiek muziekfestival doet z’n intrede in de Cultuurregio Leie Schelde.

Voor de eerste editie in 2021 wordt een gratis online concert georganiseerd die je de ganse maand juni kan bekijken. Schrijf je nu in via www.meanderfestival.be.

Een nieuw festival gaat van start. Meander Festival brengt klassieke muziekbeleving van de bovenste plank naar de Cultuurregio Leie Schelde. Daarnaast wil het jonge aanstormende professionele musici een podium bieden en wil het klassieke muziek brengen bij jong en oud. 

Voor deze eerste editie in 2021 wordt een gratis online familievoorstelling georganiseerd voor alle inwoners van de Cultuurregio Leie Schelde. Je kan genieten van ‘Zwanenzang’, een verhaal verteld door Sarah Van Overwaelle en muzikaal begeleid door het Dimlicht-ensemble. Zwanenzang vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen Gabrielle en haar dementerende opa, die bij haar in huis woont. In deze voorstelling wordt het moeilijke thema dementie op een kindvriendelijke en originele manier behandeld voor jong en oud. Het festival trekt ook naar alle scholen en woonzorgcentra in de regio. Zo brengen we jong en oud naar deze eerste editie van het festival.

Schrijf je nu in voor deze gratis voorstelling via www.meanderfestival.be. Je ontvangt op 29 mei een link, die je gedurende een maand kan bekijken. 

Meander Festival is een initiatief van de broers Florestan en Ludovic Bataillie, twee muzikanten uit De Pinte i.s.m. de Cultuurregio Leie Schelde en haar vele partners. 

 

Reacties