Cultuurregio Leie Schelde

Ondersteuning van cultuur- en erfgoedinitiatieven

11 projecten werden of zullen binnenkort worden gelanceerd met de financiële ondersteuning van de Cultuurregio Leie Schelde.  

De Cultuurregio Leie Schelde is een bruisende regio met tal van cultuur- en erfgoedinitiatieven. Het creëren van veerkracht voor culturele projecten in deze uitdagende tijden is belangrijk en daarom biedt de Cultuurregio Leie Schelde projectsubsidies voor cultuur en cultureel erfgoed. Dit jaar werden reeds 11 projecten goedgekeurd voor financiële ondersteuning via projectsubsidies van de Cultuurregio Leie Schelde: 

 • LuKiArt vzw (Sint-Martens-Latem) stuurt knutselpakketten op naar zwaarzieke kinderen in de Cultuurregio Leie Schelde. 
 • Fotoclub Gafodi (Gavere) organiseert hun jaarlijkse tentoonstelling extra muros met een focus op jongerencultuur en street art en koppelt deze aan de Kunstroute in Gavere.
 • Kunst & Zwalm organiseert een kunstbiënnale in de gemeenten Zwalm en Horebeke in samenwerking met de kunstgalerij Croxhapox uit Gent. 
 • Het Salon is een nieuw kamertheatergezelschap uit Sint-Martens-Latem van Verbaal vzw die salonvoorstellingen zal brengen in de Cultuurregio Leie Schelde en in musea. 
 • Kunstig Gavere organiseert hun driejaarlijkse kunstenroute dit jaar op openbare plekken (1 fietsroute en 5 wandellussen), waar 35 kunstenaars en 16 dichters aan deelnemen.  
 • Davidsfonds Deinze organiseert de tentoonstelling Human Migration over migratiestromen. Vanuit de Belgische Senaat werd deze expo naar Deinze gebracht i.s.m. het Sint-Vincentiusziekenhuis en collega-Davidsfondsafdelingen uit de regio.
 • Langs Kruisemse wegen was een (raam)kunstenroute van Davidsfonds Kruisem. Deze ging door in het voorjaar van 2021 met 40 deelnemende kunstenaars. Meer dan 1000 gezinnen en wandelaars hebben deelgenomen aan deze route. 
 • European Cartoon Center (Kruisem) stippelt deze zomer een cartoonwandeling in centrum Kruisem uit rond het thema volkscafé’s i.s.m. heemkring Hultheim Kruishoutem.
 • Vzw Popallure (Nazareth) organiseert Zomerbubbelconcerten in openlucht in het dorp van Nazareth welke een bovenlokale uitstraling kennen voor de ganse regio. 
 • Rond het thema 100 jaar Beeusaert zal rond het Sinterklaasweekend een wandeling langs het Deinse industriële speelgoedverleden worden uitgestippeld. 
 • De Geschied- en heemkundige kring Zulte breng dit jaar in hun tweejaarlijkse publicatie ode aan kunstenaar Roger Raveel.

 

Indienen van een projectaanvraag?

Projecten rond cultureel erfgoed kunnen tweemaal per jaar worden aangevraagd, met deadlines op 15 mei en 15 november. Subsidieaanvragen voor cultuurwerking kunnen doorheen het ganse jaar worden ingediend. Hier meer info over beide projectsubsidies. Wil je graag samenzitten om je projectidee te bespreken, laat het ons weten via info@cultuurregioleieschelde.be

 

Reacties