PolsRegio.be

Vorming Erfgoedvrijwilligers gezocht

Hoe vind je vrijwilligers voor je activiteiten op erfgoedevenementen zoals Erfgoeddag, Open Monumentendag, Nacht van de geschiedenis of Open Kerkendagen? Hoe trek je jonge vrijwilligers aan? Hoe hou je rekening met de ‘nieuwe’ vrijwilliger’? En hoe hou je die vrijwilligers gemotiveerd?

Een antwoord op deze vragen krijg je tijdens deze vorming.

Deze vormingsavonden worden gegeven door Daphné Maes. Als consulent van Heemkunde Vlaanderen en medeauteur van De vijf V’s van het vrijwilligersbeleid. Stappenplan voor een succesvolle vrijwilligerswerking in je erfgoedorganisatie heeft ze veel praktische tips in petto om je te helpen vrijwilligers te zoeken én te behouden voor je erfgoedactiviteiten.

Deze cursussen zijn een organisatie van Erfgoed in de Praktijk. Dit is het gezamenlijk vormingsaanbod van Heemkunde Vlaanderen, FARO, Herita, Stichting Open Kerken, Familiekunde Vlaanderen en het Davidsfonds. In het kader van een aantal evenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag, Open Kerkenweekend en Nacht van de Geschiedenis) organiseren deze partners nu al een paar jaar laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten n.a.v. die erfgoedevenementen.

Donderdag 11 oktober, om 19 uur
Centrum de Vierschaar, Xavier De Cocklaan 5, Deurle i.s.m. Erfgoedcel Leie Schelde

Reacties