Cultuurregio Leie Schelde

Zoek naar Schatten van Vlieg in de Cultuurregio Leie Schelde

Zoek tussen 1 juli en 31 augustus naar Schatten van Vlieg in de regio. Ga met kinderen op ontdekking in bibliotheken en musea vol boeiende cultuur en erfgoed in de Cultuurregio Leie Schelde.

Diverse schattenjachten vol leuke opdrachten, speciaal voor kleine speurneuzen die goed kunnen spotten, staren en spioneren ... staan te wachten op jullie. Trek eropuit. Hier vind je het overzicht in de Cultuurregio Leie Schelde.

Bibliotheek Deinze en Landegem en mudel

Ga jij samen met Vlieg in Deinze op zoek naar de schat? Los alle vragen op in het zoekboekje en vind de sleutel die naar de schatkist leidt! Je kan in Deinze schatten jagen in het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) en in de bibliotheek Deinze en Landegem. Op elke plek vind je een prijs in de schatkist, maar als je de twee verschillende schatten vindt (in mudel en in één van de twee bibs), ontvang je op de laatst bezochte plek een extra verrassing!

Bibliotheek De Pinte

Kinderen van de lagere school kunnen deze zomer terug op zoek gaan naar de schat van Vlieg in de bib. In 2021 draait alles rond het - coronaproof - thema ‘zie jij wat ik zie?’. Zie jij wat anderen niet zien? Word je graag uitgedaagd? Of wil je de bib eens vanuit een ander perspectief bekijken? Loop dan eens als schattenjager tussen de boekenrekken. Elke opdracht brengt je op een andere plek en leidt je naar de schat van Vlieg. Schatkist gevonden? Dan krijg je een stickervel van Vlieg en een leuk gadget (zolang de voorraad strekt)!

Bibliotheek Gavere

Vind een schat van Vlieg in de bib van Gavere! Ook in de bibliotheek is een schat van Vlieg verstopt. Ga op speurtocht tussen de boeken, volg het parcours met opdrachten, open de kist en ontdek de schat! Deze zoektocht duurt ongeveer een half uurtje, en is natuurlijk te combineren met een bezoekje aan de bib.

Bibliotheek Kruisem

Bibliotheek Kruisem stippelde een zomerzoektocht uit met leuke doe- en kijkopdrachten. Zet je beste beentje voor, kijk verder dan je neus lang is en ontdek waar je de schatkist kan vinden! Zie jij wat ik zie?’ Grijp je kans om te kijken, te zoeken en een spannende tijd te beleven. Gebruik je speurtalent, leef je uit als detective of piraat die op zoek is naar de schat.

Bibliotheek Nazareth

Zie jij wat ik zie?’ Grijp je kans om te kijken, te zoeken en een spannende tijd te beleven in en rond Bib Nazareth. Gebruik je speurtalent, leef je uit als detective die op zoek is naar de schatkist. Vraag jouw schatkaart en tablet aan de balie van de bibliotheek. 

Schatten van Vlieg in de Latemse Meersen 

Vind een schat van Vlieg en ontdek of jij ziet wat ik zie! Speur naar de schat in deze gratis zomerse zoektocht in de Latemse Meersen, niet ver van de bib. Haal je plattegrond op in de bib, volg het parcours met opdrachten en open de schatkist. Vergeet zeker je balpen niet! Verzamel de stickervellen met elk een unieke code en maak kans op een gezellig familieweekend samen. Spaar extra codes door ook mee te doen aan Vlieg-zoektochten in andere gemeenten.

Bibliotheek Zulte

Elke eerste zondag van de maand is er verteltheater in de bibliotheek van Zulte. Tijdens de zomermaanden vertellen we onder de tent in de tuin. De verhalen zijn bedoeld voor kinderen van de 3e kleuterklas tot het 2e leerjaar. Ook oudere kinderen zijn welkom. Deze zomer is de Leesjury er ook. De Leesjury is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar, waar de kinderen 8 boeken op eigen houtje lezen.

Schatten van vlieg - Natuurrangers op expeditie zwalm

Tijdens onze buitenzoektocht met leuke kijkopdrachten zorgen we dat je een echte speurder en natuuroverlever wordt. Speel, kijk, ontdek en geniet. Vind jij onze schat? Om het coronaveilig te laten verlopen vragen we je te reserveren. Dat kan vaak de dag zelf nog. Deze zoektocht duurt ongeveer 2u. Op het binnenplein van De Kaaihoeve kan je genieten van je zelf meegebrachte drankje of picknick.

Vind de schat van Vlieg in Zwalm! 

Begin bij het Streekpunt om daar je speurboekje op te halen. Daarna kan je de zoektocht van 5,5 km tussen de Zwalmse heuvels beginnen. Volg het parcours met opdrachten en open de schatkist! Start op tijd zodat je voor 17 u. de schatkist kan openen. De zoektocht is buggyproof en kan dus ook met een step of loopfietsje gedaan worden door jongere kinderen. De opdrachten zijn voor de leeftijdscategorie 6-12 jaar. Onderweg passeer je meerdere terrasjes. Veel speur- en wandelplezier!

Reacties