PolsRegio.be

Over Cultuurregio Leie Schelde

De Cultuurregio Leie Schelde zag het levenslicht op 1 januari 2020.  De organisatie is de opvolger van Platform Omgeving Leie Schelde (POLS). 

De Cultuurregio is het  intergemeentelijk samenwerkingsverband (IGS) tussen de gemeenten Deinze, De Pinte, Kruisem, Nazareth, Gavere, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm. De bibliotheekwerking, de Erfgoedcel Leie Schelde en de IOED (Intergemeentelijk Onroerend Erfgoed Dienst) Leie Schelde zijn peilers van het samenwerkingsverband.

Het is de Raad van Bestuur die de krijtlijnen voor de werking van de organisatie uitzet. De schepenen van cultuur van de betrokken gemeenten, bijgestaan door een gemeenteraadslid (uit de oppositie) van iedere gemeente maken hiervan deel uit. 

De Erfgoedcel Leie Schelde is een belangrijk onderdeel van de Cultuurregio, met Emmy Beyls, Sofie Teugels en Manuel Van den Abeele als medewerkers.  De Erfgoedcel is actief voor 6 van de 8 gemeenten (Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte) van het Cultuurplatform.

Hier kun je binnenkort de statuten van CultuurregioLeie Schelde raadplegen.