Cultuurregio Leie Schelde

Regiokaart

Deze kaart met 124 interessante erfgoedhaltes werd in 2015 ontwikkeld, met steun van PDPO en Leader, om erfgoed in onze regio onder de aandacht te brengen. Met deze regiokaart kan je te voet, per fiets of met een transportmiddel naar keuze je eigen route uitstippelen door onze regio en deze erfgoedhaltes ontdekken. Want het zijn gekende en soms minder gekende verborgen parels waarvan het dringend tijd is dat iedereen ze leert kennen.

Ze zijn onderverdeeld in deze 7 thema’s; Architectuur, Conflict, Kunst, Monument, Natuur, Spiritualiteit en Stiel (ambacht, industrie en landbouw). Wil je kastelen zien of de kerken en kapellen? Ben je nieuwsgierig naar de gebeurtenissen uit de beide wereldoorlogen of naar de Slag bij Gavere? Wil je natuurgebieden ontdekken? Meer weten over kunstenaars en de regionale musea? Of wil je gewoon binnen een gemeente op ontdekkingstocht gaan. Er is voor ieder wat.

Erfgoedhaltes Deinze   
Erfgoedhaltes De Pinte
Erfgoedhaltes Gavere              
Erfgoedhaltes Nazareth                 
Erfgoedhaltes Sint-Martens-Latem
Erfgoedhaltes Zulte

Verder is aan elke halte een bescheiden bordje aangebracht met een QR-code. Die geeft je via een smartphone of tablet toegang tot extra informatie op deze website. Daarvoor moet je wel beschikken over een toestel met QR-codescanner, die gratis te downloaden zijn en mobiel internet. Geen smartphone? Geen nood. De belangrijkste info staat ook op de kaart en de website.

Je kan nog steeds de Erfgoedkaart afhalen in gemeentehuizen, de toeristische diensten en de musea uit onze regio of bij POLS, Tolpoortstraat 79 Deinze.Als je je wandelschoenen of fiets boven haalt, maar evengoed de moto, scooter of oldtimer, … ga dan zeker aan de slag met deze kaart. Je zal versteld staan hoeveel meer je ontdekt !!