Cultuurregio Leie Schelde

Uitleendienst

De Cultuurregio Leie Schelde beschikt over een uitleendienst met overwegend apparatuur voor collectie- en erfgoedzorg. Wil je digitaliseren, fotograferen, opnemen, ... ? 

Het ontlenen is kosteloos (mits waarborg op bepaalde toestellen) en wordt uitgeleend aan organisaties en privépersonen, die cultuur of erfgoed in de Cultuurregio Leie Schelde willen ondersteunen. Het materiaal wordt niet uitgeleend voor activiteiten of projecten met een commercieel doeleinde of organisaties buiten het werkingsgebied.

 

Reflecta 7000 diascanner

Met deze scanner kan je snel grote diacollecties dia's digitaliseren.

Cameramicroscoop Firefly GT825

Met deze camera kan je kleine merktekens of afbeeldingen tot 180x (optisch) en 540x (digitaal) vergroot fotograferen.

Scanner A4 Epson V750 Perfection

Scanner in op maat gemaakte koffer met toebehoren waarmee je dia's, glasnegatieven, negatieven (ook 5x5), foto's en documenten kan scannen.

Scanner A3 Epson GT 20000

Flatbed scanner waarmee je foto's en documenten tot A3-formaat kan scannen.

 

 

 

 

 

 

 

Documentscanner ION PICS 2 SD      

Met deze handscanner kan je gemakkelijk foto’s en dia’s inscannen. Met een SD kaart kan je meerdere foto’s op het toestel zelf zetten en achteraf importeren op je eigen computer.

 

 

 

 

 

 

Microfoon Yoga EM-278

Deze microfoon is makkelijk aan te sluiten op een recorder, camera of smartphone. De microfoon wordt geleverd met twee houders, één om op een camera aan te sluiten en één om op een statief te plaatsen.

Recorder Tascam DR-40 recorder

De recorder is voorzien van twee microfoons die zorgen voor een kraakheldere geluidsopname. Je kan twee externe microfoons aansluiten. De recorder maakt automatisch een kopie van elke opname.

Microfoon Philips

Deze microfoon levert een uitstekende geluidskwaliteit dankzij zijn ronde vorm. De microfoon is makkelijk te installeren en is perfect om vergaderingen op te nemen omdat er geen geluid ontsnapt aan de microfoon. Hij kan verbonden worden met zes andere 360 graden microfoons om de reikwijdte te vergroten.

Video-opnamemateriaal

Converteerkabels om VHS-bestanden - beter bekend als "videocassettes" - om te zetten in digitale bestanden.

Fototoestel

Fototoestel (Lumix) dat ook goed kan filmen + extra microfoon + statief. Het fototoestel wordt geleverd in een handige draagtas. 

Televisie Salora 32LED 7115CDW

Dit 32 inch scherm heeft een hoge resolutie wat het aangenaam maakt om naar te kijken. De TV heeft een USB poort, ingebouwde DVD speler en aansluiting voor een extern DVD-toestel.

Stoepbord

Stoepbord formaat A1, om promotie te maken op straat, op de stoep of aanvullend op een tentoonstelling.

Tentoonstellingslampen

Deze lampen zijn perfect te gebruiken bij tentoonstellingen. De lamp is makkelijk te bevestigen aan een tafel of tentoonstellingspaneel dankzij de klem onderaan. De erfgoedcel beschikt over 16 stuks.

Dia-projector

Dankzij de diafocus van Kindermann kan je dia’s projecteren. Met het scherpstelwieltje kan je het beeld scherpstellen en de afstandsbediening maakt het makkelijker om je dia’s te tonen.

16mm-filmprojector ELMO CX-350 xenon

Voor het projecteren van 16mm-films, eventueel in combinatie met scherm en -tafeltje.

MM-filmviewer

Apparaat om mm-films te bekijken.

MM-filmplakset

Apparaat om mm-films te herstellen bij breuk tijdens afspelen.

Hoofdtelefoon Senheiser HD205

De koptelefoon is verstelbaar in hoogte zodat hij perfect aansluit en de best mogelijke geluidskwaliteit heeft. De koptelefoon is voorzien van een mini-jack (3,5 mm) maar er wordt ook een jack (6,3 mm) bij geleverd.

3G mobiele Wi-Fi hotspot

Dankzij dit handig apparaat kan je op elk moment wifi gebruiken. Het is compact en er is ruimte voorzien voor een Micro SD kaart waardoor het ook bruikbaar is als USB stick. De 2000mAh batterij zorgt ervoor dat de mobiele wifi hotspot een batterijduur van zes tot zeven uur heeft. Er kunnen tien gebruikers tegelijk op inloggen.

Ewent toetsenbord (AZERTY)

Dit toetsenbord is verstelbaar in hoogte en kan je aansluiten aan je computer of notebook via een USB kabel. Het maakt gebruik van de Belgische Lay-out (AZERTY).

Hanenbak

Hanenbak, voor deelname aan hanekraaiwedstrijden, vermits u in het bezit bent van een levende haan die drie- of vierledig kan kraaien of voor educatieve doeleinden. 

(foto's hanenbak: Museum van Deinze en de Leiestreek. Hanenbak: schenking familie Van der Meirsch)