Cultuurregio Leie Schelde

Raad van Bestuur

Sinds de oprichting van de Cultuurregio Leie Schelde op 1 januari 2020 voegden Kruisem en Zwalm zich toe tot onze werking en wordt onze Raad van Bestuur vertegenwoordigd door 8 schepenen en 8 gemeenteraadsleden uit de betrokken gemeenten. 

De controle op de dagelijkse werking (uitgevoerd door de medewerkers) van de organisatie is in handen van het Dagelijks Bestuur met voorzitter Thomas Van Ongeval, bijgestaan door de ondervoorzitters Michaël Vandemeulebroecke en Willem Rombaut.

Huidige leden van de Raad van Bestuur:

In de Raad van Bestuur zetelen de (cultuur)schepenen van de 8 betrokken gemeenten Rutger De Reu (Deinze), Willem Rombaut (De Pinte), Dirk Martens (Gavere), Gerrit Depaepe (Kruisem) Thomas Van Ongeval (Nazareth), Pieter Vanderheyden (Sint-Martens-Latem), Michaël Vandemeulebroecke (Zulte) en Peter Van Den Haute (Zwalm).

Ze worden bijgestaan door leden met een raadgevende stem. Deze leden zijn Freija Dhondt (Deinze), Hilde Claeys (De Pinte), Nadine De Stercke (Gavere), Filip Geysens (Kruisem), Céline Van Thienen (Nazareth), Anneke De Cock (Sint-Martens-Latem), Cathérine De Smet (Zulte) en Jozef Van den Bulcke (Zwalm).